Ako volite krem super ili biste da probate pileću supu spremljenu malo drugačije, ovo je pravi recept za vas!
Sastojci:
Glavica crnog luka
20 grama margarina
Tri šolje pilećeg bujona
Tri šargarepe
Dva krompira
250 grama kuvane piletine
Dve kašike peršuna
So i biber po ukusu
¼ šolje brašna
Šolja mleka
220 grama krem sira
Priprema:
U većem tiganju rastopite margarin na vatri srednje jačine, zati u to dodajte iseckan crni i ostavite kratko da se krčka, Dodajte pileći bujon, iseckanu šargarepu i krompir. Pojačajte vatru i ostavite da provri.
Zatim smanjite vatru, poklopite i ostavite da se krčka još oko 15 minuta, da povrće omekša. Dodajte piletinu (iscepkanu), peršun, so i biber.
U odvojenoj posudi izmešajte mleko i brašno, pa zatim do dodajte u tiganj sa povrćem. Pustite da provri, pa krčkajte oko dva minuta, a zatim smanjite vatru i dodajte krem sir. Mešajte da se krem sir istopi i sjedini sa ostalim sastojcima.
Sipajte supicu u svoj omiljeni tanjir ili posudu i po želji dodajte malo sveže iseckanih začina.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!