Sprema se jednostavno, a veoma je ukusna i zdrava - probajte i uverite se!
Sastojci:
Jedna manja bundeva
Dve kašike maslinovog ulja
Glavica crnog luka
Dva čena belog luka
Komadić svežeg đumbira
Šest šolja pilećeg bujona
Malo svežeg timijana
400 grama belog pasulja (prethodno prokuvati)
400 grama leblebija
Pola šolje kus kusa
Dve kašike peršuna
Jedan struk vlašca
So i biber po ukusu
Priprema:
Oljuštite bundevu i isecite je na kockice veličine oko centimetar. U tiganju zagrejte kašiku maslinovog ulja, pa propržite bundevu – poklopite, povremeno mešajte i sklonite sa vatre posle oko osam minuta.
U međuvremenu, u šerpu sipajte kašiku ulja i zagrejte na vatri, pa u to dodajte crni luk i propržite, a zatim i beli. Dodajte pileći bujon, timijan i bundevu, pa pustite da provri. Prokuvan pasulj blago izdrobite viljuškom, pa dodajte u supu zajedno sa leblebijama, posolite i pobiberite po ukusu, dodajte peršun.
Skuvajte kus kus prema uputstvima na pakovanju, a vlašac iseckajte.
Kada skuvanu supu sipate u tanjir, odozgo dodajte malo kus kusa i vlašca.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!