Jednako je lekovita kao i kokošja, a po ukusu se neznatno razlikuje.
Ugrejte se u ovom zimskim danima toplom guščjom supom...
Sastojci:
1 guska
1 veza zeleni (šargarepa, peršun, paškanat, celer)
so
domaći rezanci
Priprema:
Celu gusku (bez iznutrica) staviti u dubok lonac i naliti sa 4 l vode. Dodati iseckanu zelen (šargarepu, koren peršuna, paškanat i celer), posoliti i kuvati. Kad meso potpuno omekša, skloniti s vatre. Izvaditi meso i zelen, a supu procediti. Meso odvojiti od kostiju, vratiti u proceđenu supu i dodati zelen. Posoliti po ukusu, dodati domaće rezance i još kratko kuvati.
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji