Ako volite krem super ili biste da probate pileću supu spremljenu malo drugačije, ovo je pravi recept za vas!

Sastojci:

Glavica crnog luka

20 grama margarina

Tri šolje pilećeg bujona

Tri šargarepe

Dva krompira

250 grama kuvane piletine

Dve kašike peršuna

So i biber po ukusu

¼ šolje brašna

Šolja mleka

220 grama krem sira

Priprema:

U većem tiganju rastopite margarin na vatri srednje jačine, zati u to dodajte iseckan crni i ostavite kratko da se krčka, Dodajte pileći bujon, iseckanu šargarepu i krompir. Pojačajte vatru i ostavite da provri.

Zatim smanjite vatru, poklopite i ostavite da se krčka još oko 15 minuta, da povrće omekša. Dodajte piletinu (iscepkanu), peršun, so i biber.

U odvojenoj posudi izmešajte mleko i brašno, pa zatim do dodajte u tiganj sa povrćem. Pustite da provri, pa krčkajte oko dva minuta, a zatim smanjite vatru i dodajte krem sir. Mešajte da se krem sir istopi i sjedini sa ostalim sastojcima.

Sipajte supicu u svoj omiljeni tanjir ili posudu i po želji dodajte malo sveže iseckanih začina.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!