Brzo se sprema, a ukus... Čokoladni rolat za svaku priliku

Dekorativan i ukusan!

Idealan slatkiš za zimske dane.

Ljubitelji voća mogu u fil da dodaju seckanu bananu ili kandirano voće.

Sastojci:

Kora:

3 veća jajeta

3 kašike šećera

3 kašike brašna

Fil:

5 dl mleka

3 kašike šećera

1 kesica pudinga od vanile

100 g bele čokolade

1 kašičica margarina

Priprema:

Kora: Penasto umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i lagano promešati varjačom da se smesa sjedini. Izliti u podmazan pleh (35x25 cm) i peći na 200 stepeni C sve dok kora ne počne da se odvija od ivica pleha. Pečenu koru prevrnuti na vlažnu krpu, urolati i ostaviti da se tako ohladi. Fil: Odvojiti malo mleka, pa u njemu razmutiti prah za puding. Ostatak mleka sa šećerom staviti da prokuva. U provrelo mleko dodati razmućen puding i kuvati, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. U vrelo dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi. Umešati margarin, ohladiti, pa kratko umutiti mikserom. Koru premazati polovinom fila i uviti u rolat. Ostatkom fila premazati ceo rolat i, po želji, posuti dekorativnim perlicama.