Čokoladna torta koju može da spremi svaki početnik u kuhinji

Sprema se lako i veoma je jednostavna!

Idealan recept za sve koji vole čokoladne poslastice, a pritom ne žele da čitav dan provedu u kuhinji!

Sastojci:

Dve šolje šećera

Dve šolje brašna

115 grama putera

Šolja vode

30 grama kakaa

120 grama kisele pavlake

Dva jaja

Dve kašičice ekstrakta vanile

Kašičica praška za pecivo

Kašičica cimeta

Za fil:

220 grama krem sira

40 grama putera

60 grama čokolade

150 grama šećera u prahu

Kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni. Pleh podmažite i obložite papirom za pečenje.

U većoj posudi pomešajte šećer i brašno, pa odložite sa strane. Pomešajte puter, vodu i kakao u tiganju i stavite ga na vatru srednje jačine. Pustite da provri, uz konstantno mešanje, kako bi se puter istopio.

Sklonite sa vatre, pa u to dodajte mešavinu brašna i šećera, promešajte da se sve sjedini. Ostavite da se prohladi 15-ak minuta, pa u to dodajte pavlaku, jaja, ekstrakt vanile, prašak za pecivo i cimet. Sve dobro izmešajte i nalijte u pleh, pa pecite oko 25-30 minuta.

Dok se kora hladi, napravite fil.

Umutite krem sir i puter dok ne dobijete kremastu smesu. Zatim u to dodajte rastopljenu čokoladu, postepeno sipajte i šećer u prahu, i umutite. Dodajte ekstrakt vanile, pa premažite preko kore i po želji ukrasite.

Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!