Iako u našoj kuhinji nije uobičajeno da se med dodaje slanim jelima, ovaj ukus će vas oduševiti!
Sastojci:
Dve kašike ulja
600 grama pilećeg belog mesa
So i biber po ukusu
Tri kašike meda
Tri kaške soja sosa
Tri čena belog luka
Priprema:
Zagrejte ulje u tiganju na vatri srednje jačine.
Piletinu isecite na kockice i dodajte soli i bibera po ukusu (ali imajte na umu da soja sos sadrži dosta soli). Stavite piletinu u tiganj i propržite 3-4 minuta sa jedne strane, a u međuvremenu, pravite sos.
Pomešajte med sa soja sosom, lukom i sve dobro izmešajte. Sipajte sos u tiganj i izmešajte da bi se meso uvaljalo u njega sa svih strana. Krčkajte još četiri-pet minuta, dok meso bude gotovo.
Ova piletina se sjajno kombinuje uz pirinač, ali i neko drugo povrće i salatu.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!