Isprobajte ovaj recept za ukusnu piletinu u sosu od senfa.

Sastojci:

6 pilećih bataka, bez kožice

130 grama senfa

70 grama smeđeg šećera

Pola kašičice cimeta

Pola kašičice mlevenog kima

Četvrtina kašičice tucane paprike

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni, pleh dobro nauljite, pa stavite batake da se peku 25 mintua.

U međuvremenu, pomešajte senf, smeđi šećer, cimet, kim i tucanu papriku, tako da se lepo sjedine. Otprilike četvrtinu odvojite i ostavite za kasnije.

Posle 25 minuta, izvadite batake i premažite ih senfom sa šećerom sa svih strana, i vratite u rernu na još sedam, osam mintua. Zatim ponovo premažite meso i pecite još sedam minuta, a onda ponovite još jednom i pecite dok sos ne počne da se karamelizuje, a meso ne bude sasvim pečeno.

Ostavite da se malo prohladi, pa služite.