Lak recept za "jak" desert: Kolač sa bananom i puterom od kikirikija

Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusan slatkiš!

Uz ovaj kolač ćete još više uživati u svojoj popodnevnoj kafi i odmoru. 

Sastojci:

Četiri zrele banane

125 grama brašna

100 grama putera od kikirikija

100 grama smeđeg šećera

75 grama integralnog brašna

50 grama putera (omekšati na sobnoj temperaturi)

Dva jaja

Dve kašičice praška za pecivo

Za preliv:

200 grama šećera u prahu

75 grama putera od kikirikija

75 grama krem sira

75 grama putera

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

U posudi umutite puter, puter od kikirikija, šećer, belo i integralno brašno, prašak za pecivo, jaja i banane.

Podmažite i obložite pleh papirom za pečenje, pa nalijte smesu i pecite oko sat i 15 minuta do sat i po ili dok čačkalica ne "izađe" suva. Ostavite da se ohladi, a u međuvremenu napravite preliv.

Umutite puter, pa dodajte krem sir, puter od kikirikija i na kraju šećer u prahu. Premažite preko kolača i poslužite.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!