Uz ovaj kolač ćete još više uživati u svojoj popodnevnoj kafi i odmoru.
Sastojci:
Četiri zrele banane
125 grama brašna
100 grama putera od kikirikija
100 grama smeđeg šećera
75 grama integralnog brašna
50 grama putera (omekšati na sobnoj temperaturi)
Dva jaja
Dve kašičice praška za pecivo
Za preliv:
200 grama šećera u prahu
75 grama putera od kikirikija
75 grama krem sira
75 grama putera
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
U posudi umutite puter, puter od kikirikija, šećer, belo i integralno brašno, prašak za pecivo, jaja i banane.
Podmažite i obložite pleh papirom za pečenje, pa nalijte smesu i pecite oko sat i 15 minuta do sat i po ili dok čačkalica ne "izađe" suva. Ostavite da se ohladi, a u međuvremenu napravite preliv.
Umutite puter, pa dodajte krem sir, puter od kikirikija i na kraju šećer u prahu. Premažite preko kolača i poslužite.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!