Piletina spremljena na ovaj način je veoma mekana i ukusna, uverite se i sami!
Sastojci:
Četiri pileća filea
So i biber po ukusu
Kašika začinskog bilja (ruzmarin, peršun...)
Dve kašike maslinovog ulja
60 mililitara jabukovog sirćeta
55 grama hladnog putera (iseći na kockice)
Kašika vode (po potrebi)
Priprema:
Pospite piletinu solju i biberom.
U dubljem tiganju zagrejte ulje na vatri srednje jačine, dok ne počne da ključa. Zatim u to stavite meso, pospite začinskim biljem, i ostavite da se prži oko 5-6 minuta, pa je okrenite na drugu stranu i ostavite oko pet minuta da se krčka.
Zatim u tiganj dodajte jabukovo sirće i puter, pa blago protresite tiganj da se puter rastopi, i ostavite da se sve zajedno krčka još 2-3 minuta. Ukoliko je sos previše gust, dodajte kašiku-dve vode.
Imate li vi i neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!