Iako u našoj kuhinji nije uobičajeno da se med dodaje slanim jelima, ovaj ukus će vas oduševiti!

Sastojci:

Dve kašike ulja

600 grama pilećeg belog mesa

So i biber po ukusu

Tri kašike meda

Tri kaške soja sosa

Tri čena belog luka

Priprema:

Zagrejte ulje u tiganju na vatri srednje jačine.

Piletinu isecite na kockice i dodajte soli i bibera po ukusu (ali imajte na umu da soja sos sadrži dosta soli). Stavite piletinu u tiganj i propržite 3-4 minuta sa jedne strane, a u međuvremenu, pravite sos.

Pomešajte med sa soja sosom, lukom i sve dobro izmešajte. Sipajte sos u tiganj i izmešajte da bi se meso uvaljalo u njega sa svih strana. Krčkajte još četiri-pet minuta, dok meso bude gotovo.

Ova piletina se sjajno kombinuje uz pirinač, ali i neko drugo povrće i salatu.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!