Ova pita sprema se veoma jednostavno, a kornfleks joj daje neodoljivu krckavost. Uživaćete u svakom zalogaju!
Sastojci:
Oko 700 grama jabuka
Dve šolje brusnica
¾ šolje šećera
Tri kašike kukuruznog skroba
Kašičica rendane kore limuna
Pola kašičice cimeta
¼ kašičice soli
Pakovanje lisnatog testa
Pola šolje kornfleksa
55 grama putera
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni.
U velikoj posudi pomešajte iseckane jabuke, brusnice, šećer, kukuruzni skrob, rendanu koru limuna, cimet i so.
Lisnato testo razvucite, pa ga zatim stavite u pripremljen pleh, rukama razvlačeći ivice tako da prekriju ivice pleha. Smesu sa jabukama nalijte preko testa, odozgo pospite kornfleks i izrendajte puter.
Pecite dok jabuke ne budu mekane, 50-60 minuta. Ostavite da se pita prohladi, pa poslužite.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!