Probajte nešto novo: Krem supa od crnog pasulja

Probajte, nećete se pokajati!

Crni pasulj nije naročito popularan kod nas, ali je, spremljen na ovaj način, veoma ukusan. Uverite se i sami!

Sastojci:

Jedna glavica crnog luka

Jedan čen belog luka

Kašika maslinovog ulja

Tri šolje pilećeg bujona

Oko 450 grama crnog pasulja

Pola kašičice čilija u prahu

Pola kašičice kima

Kašika sveže iseckanog peršuna

Kašika limunovog soka

Priprema:

Najpre potopite pasulj u vodu i ostavite da odstoji preko noći. Sutradan prospite tu vodu, sipajte drugu i kuvajte pasulj dok ne omekša.

Zatim u tiganju propržite beli i crni luk, pa dodajte pileći bujon, a zatim to spojite sa pasuljem i čilijem i kimom. Poklopite i ostavite da provri, zatim sklonite poklopac, smanjite vatru na srednju jačinu i ostavite da se krčka oko osam minuta, uz povremeno mešanje.

Kada sklonite sa vatre dodajte peršun i limunov sok, pa ostavite da se prohladi oko pet minuta.

Skuvanu supu stavite u blender i izblendirate dok ne dobijete kremastu teksturu. Poslužite krem supu uz željene dodatke, poput pavlake, sira...

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!