Crni pasulj nije naročito popularan kod nas, ali je, spremljen na ovaj način, veoma ukusan. Uverite se i sami!
Sastojci:
Jedna glavica crnog luka
Jedan čen belog luka
Kašika maslinovog ulja
Tri šolje pilećeg bujona
Oko 450 grama crnog pasulja
Pola kašičice čilija u prahu
Pola kašičice kima
Kašika sveže iseckanog peršuna
Kašika limunovog soka
Priprema:
Najpre potopite pasulj u vodu i ostavite da odstoji preko noći. Sutradan prospite tu vodu, sipajte drugu i kuvajte pasulj dok ne omekša.
Zatim u tiganju propržite beli i crni luk, pa dodajte pileći bujon, a zatim to spojite sa pasuljem i čilijem i kimom. Poklopite i ostavite da provri, zatim sklonite poklopac, smanjite vatru na srednju jačinu i ostavite da se krčka oko osam minuta, uz povremeno mešanje.
Kada sklonite sa vatre dodajte peršun i limunov sok, pa ostavite da se prohladi oko pet minuta.
Skuvanu supu stavite u blender i izblendirate dok ne dobijete kremastu teksturu. Poslužite krem supu uz željene dodatke, poput pavlake, sira...
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!