Piletina može da se spremi na toliko načina, a ovo je sigurno jedan od boljih!
Sastojci:
Kašika maslinovog ulja
Četiri pileća filea
So i biber po ukusu
Za sos:
Oko deset grama putera
Jedna manja glavica belog luka
Tri čena belog luka
Oko 200 grama spanaća
Šolja i po pavlake za kuvanje
Kašičica bosiljka
Pola kašičice origana
Pola kašičice ruzmarina
So i biber po ukusu
45 grama parmezana
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na vatri srednje jačine. Piletinu posolite i pobiberite, pa je propržite u tiganju oko sedam minuta, zatim okrenite na drugu stranu i ostavite još oko šest minuta ili dok ne bude gotova.
Izvadite piletinu iz tiganja i odložite sa strane.
Da biste napravili sos, najpre stavite puter u tiganj i istopite ga. U to dodajte crni luk i propržite ga oko dva minuta, pa dodajte beli luk i krčkajte još oko minut.
Zatim u tiganj dodajte spanać i ostavite na vatri minut-dva, pa dodajte pavlaku za kuvanje, bosiljak, origano, ruzmarin, so i biber. Ostavite da sos proključa, pa u to dodajte rendani parmezan i mešajte dok se sos ne zgusne.
Vratite piletinu u tiganj na minut-dva da je malo podgrejete, a zatim preko prelijte sos i poslužite.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!