Za pripremu ove supe možete da koristite svež ili zamrznut kukuruz, a evo šta vam je još potrebno.
Sastojci:
15 grama putera
30 mililitara maslinovog ulja
Glavica crnog luka
Struk praziluka
Četiri čena belog luka
500 grama kukuruza
So i biber po ukusu
Litar pilećeg bujona
250 mililitara pavlake za kuvanje
Kašika peršuna
Priprema:
U većoj šerpi rastopite puter i dodajte maslinovo ulje. Zatim u tu šerpu dodajte sitno iseckan crni luk i propržite, pa dodajte i praziluk i beli luk. U to sipajte pileći bujon i kukuruz, pa kuvajte dok kukuruz ne bude skroz mekan.
Kuvan kukuruz izblendirajte, pa zatim vratite u šerpu, dodajte pavlaku za kuvanje i ostavite na tihoj vatri da se krčka dok se ne zgusne.
Kada sipate supicu u tanjir, pospite je sa malo svežeg peršuna i uživajte u ukusnom obroku.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!