Čini se da je sada više nego ikad važno da jačamo imunitet - a ova supica u tome može da pomogne!
Sastojci:
Tri kašike maslinovog ulja
Manja glavica crnog luka
Dve šargarepe
Dva struka celera
Komadić đumbira
Dva čena belog luka
Kašičica i po karija
Četiri šolje pilećeg bujona
Dve šolje vode
450 grama skuvanog pilećeg mesa
Malo peršuna i praziluka
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u dubljoj šerpi, pa propržite crni luk, šargarepu, celer i đumbir, oko šest-sedam minuta na tihoj vatri, uz povremeno mešanje.
Dodajte beli luk i krčkajte još minut-dva, pa dodajte kari, pileći bujon, vodu i piletinu, sve izmešajte. Kada provri, smanjite vatru na srednju jačinu i ostavite da se krčka oko 20 minuta, u poklopljenoj šerpi.
U gotovu supicu dodajte iseckan praziluk i peršun i uživajte u zdravom obroku!
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!