Spremna za pola sata: Sjajna pileća supica za jači imunitet!

Evo kako da pripremite zdrav obrok za pola sata!

Čini se da je sada više nego ikad važno da jačamo imunitet - a ova supica u tome može da pomogne!

Sastojci:

Tri kašike maslinovog ulja

Manja glavica crnog luka

Dve šargarepe

Dva struka celera

Komadić đumbira

Dva čena belog luka

Kašičica i po karija

Četiri šolje pilećeg bujona

Dve šolje vode

450 grama skuvanog pilećeg mesa

Malo peršuna i praziluka

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje u dubljoj šerpi, pa propržite crni luk, šargarepu, celer i đumbir, oko šest-sedam minuta na tihoj vatri, uz povremeno mešanje.

Dodajte beli luk i krčkajte još minut-dva, pa dodajte kari, pileći bujon, vodu i piletinu, sve izmešajte. Kada provri, smanjite vatru na srednju jačinu i ostavite da se krčka oko 20 minuta, u poklopljenoj šerpi.

U gotovu supicu dodajte iseckan praziluk i peršun i uživajte u zdravom obroku!

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!