Za pripremu ove supe možete da koristite svež ili zamrznut kukuruz, a evo šta vam je još potrebno. 

Sastojci:

15 grama putera

30 mililitara maslinovog ulja

Glavica crnog luka

Struk praziluka

Četiri čena belog luka

500 grama kukuruza

So i biber po ukusu

Litar pilećeg bujona

250 mililitara pavlake za kuvanje

Kašika peršuna

Priprema:

U većoj šerpi rastopite puter i dodajte maslinovo ulje. Zatim u tu šerpu dodajte sitno iseckan crni luk i propržite, pa dodajte i praziluk i beli luk. U to sipajte pileći bujon i kukuruz, pa kuvajte dok kukuruz ne bude skroz mekan.

Kuvan kukuruz izblendirajte, pa zatim vratite u šerpu, dodajte pavlaku za kuvanje i ostavite na tihoj vatri da se krčka dok se ne zgusne.

Kada sipate supicu u tanjir, pospite je sa malo svežeg peršuna i uživajte u ukusnom obroku.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!