Zapravo, potrebno vam je SAMO BRAŠNO! Napravite domaći hleb BEZ KVASCA!

Dovoljno je da imate samo brašno...

Ukoliko nemate svež, niti suvi kvasac, napravite sami ovaj ukusni hleb od najosnovnijih sastojaka.

Preporuka je da umesite testo uveče, biće lepši!

Sastojci:

1 kg brašna (integralno)

1 - 1,5 kašika soli

800-900 ml mlake vode

prstohvat šećera

2-3 kašičice semenki suncokreta  (po želji)

Priprema:

Pomešati brašno i semenke (po želji), pa doliti vodu u koju je prethodno razmućena so. Sve dobro izmešati, dodati prstohvat šećera i ponovo izmešati. Posudu prekriti providnom folijom i ostaviti da odstoji najmanje šest sati (najbolje je zamesiti uveče). Naraslo testo premesiti jedno, ostaviti još malo da odstoji, pa oblikovati u veknu i staviti u pleh podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 70-80 minuta.