Najbrži recept za najukusnije đevreke

Evo kako da napravite omiljeno pecivo kod kuće!

Đevrek ima specifičan ukus zahvaljujući tome što se ovo pecivo prvo kuva, a zatim peče.

Evo jednostavnog recepta koji će oduševiti vaše ukućane.

Sastojci:

Pola litre vode

Tri kašičice soli

Dva decilitra ulja

Mali kvasac

Kilogram brašna

Žumance za premazivanje testa

Susam

Priprema:

Umesite testo od vode, brašna, ulja, kvasca i soli. Ostavite testo da naraste, premesite ga još jednom, pa oblikujte đevreke.

U većoj šerpi zagrejte vodu do ključanja, spuštajte đevreke i kuvajte dok ne izbiju na površinu.

Kuvane đevreke ređajte u pleh, u koji ste prethodno stavili papir za pečenje, premažite ih žumancetom i pospite susamom, pa pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumene.