Ako volite blitvu, a tražite dobar recept, predlažemo vam da je pripremite na ovaj ukusni, kremasti način. Ovo lisnato povrće biće ukusno u receptu sličnom onom za spanać. Jednostavno je, probajte!

Za ljubitelje domaćeg peciva, preporučujemo brze projice i pogaču bez kvasca!

Sastojci:

Četiri veze blitve

Dva čena belog luka

Kašika maslaca

Kašika brašna

250 mililitara mleka

So, biber

Priprema:

Blitvu operite i iseckajte. U šerpi zagrejte jedan prst vode, i kada provri ubacite blitvu. Uz mešanje je parite oko pet minuta, a zatim izvadite i prospite vodu.

Vratite šerpu na srednju vatru, dodajte maslac i sitno seckani beli luk. Kada se maslac istopi, dodajte brašno i uz stalno mešanje pustite da se kuva jedan minut. Polako dolivajte mleko i mešajte kako biste dobili glatki, kremasti sos. Dodajte oceđenu blitvu, začinite solju i biberom i kuvajte zajedno još dva minuta.