Evo super recepta kada želite da se zasladite mekanim kolačem - sa borovnicama ili nekim drugim voćem po vašem izboru.
Sastojci:
250 grama putera
Dve šolje šećera
Dva jaja
Dve kesice vanilin šećera
Šolja mleka
Četiri šolje brašna
Kašičica cimeta
Kašika praška za pecivo
Kašičica soli
Dve šolje borovnica
Za glazuru:
2/3 šolje brašna
110 grama putera
Šolja smeđeg šećera
Kašičica cimeta
Priprema:
U dubljoj posudi umutite puter sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodajte jaja. Kada se smesa dobro sjedini, uz stalno mućenje postepeno dodajte mleko, a zatim i brašno koje ste prethodno pomešali sa praškom za pecivo, cimetom i solju.
Na kraju dodajte borovnice i sve blago izmešajte.
Sipajte smesu u pripremljen pleh, a u međuvremenu pripremite glazuru.
U posudi pomešajte puter sa brašnom i viljuškom izgnječite tako da dobijete grudvice veličine graška. Dodajte ostale sastojke za glazuru, izmešajte, pa pospite po kolaču.
Pecite ga oko sat vremena u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!