Umesto da "čekićate" kraj šporeta da se ćufte isprže, pripremite ovo popularno jelo na daleko jednostavniji način.
Sastojci:
500 g junećeg mlevenog mesa
2 jajeta
30 g prezli
2 čena belog luka
biber
so
mlevena crvena paprika
150 g crnog luka
300 g paprike
200 g paradajz pelata
2 kašike ulja
peršunov list
Priprema:
Pomešati meso, jaja, sitno iseckan beli luk, biber, so, crvenu mlevenu papriku i prezle natopljene sa malo vode. Dobro umesiti masu, napraviti ćuftice i ređati ih u vatrostalnu činiju. Na ulju propržiti iseckan crni luk, dodati iseckanu papriku i paradajz pelat. Začiniti i pržiti 5 minuta. Pripremljeno povrće sipati u činiju preko ćuftica, posuti peršunom i peći u rerni na 180 stepni C, 30 minuta.