Slatke kiflice od samo tri sastojka!

Gotove su za manje od pola sata!

Brzo, slatko pecivo čiji se miris širi kroz kuću... Ima li nešto lepše?

Ako volite slatke kiflice, isprobajte i naš recept sa domaćim testom, a za početnike predlažemo ove lake kiflice od lisnatog testa!

Sastojci:

Pakovanje lisnatog testa

Džem

Prah šećer

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Lisnato testo razvijte na debljinu od jednog centimetra, i oštrim nožem ga isecite na kvadrate veličine deset puta deset centimetara.

Kao što vidite na slici, možete odmah u sredinu kvadrata staviti dve kašike džema i saviti uglove ka sredini.

A možete i kvadrate preseći po dijagonali tako da dobijete trouglove, zatim na najširi deo stavite jednu kašiku džema i umotajte kroasane.

Poređajte ih na papir za pečenje u plehu, stavite u rernu, odmah smanjite temperaturu na 200 i pecite 15-20 minuta, ili dok ne dobiju lepu zlatnu boju.