Ako volite pastu, ovaj recept će vas oduševiti! Tradicionalno se "pasta amatriciana" priprema sa gvančaleom, sušenim svinjskim obrazom, ali ga možete zameniti suvim vratom i dobiti pikantno, aromatično jelo! U gradu Amatriče, odakle je potekao, uvek se priprema sa špagetima, nikada sa drugim oblicima testenine.

Za one koji vole italijansku hranu koja se brzo priprema, pogledajte i recept za najjednostavniju pastu, kao i klasičan desert - tiramisu.

Sastojci:

400 grama špageta
150 grama suvog vrata
Konzerva paradajza pelata
Glavica luka
Dva čena belog luka
Sušeni bosiljak
Maslinovo ulje
So, biber
Parmezan

Priprema:

Na maslinovom ulju propržite sitno seckani crni i beli luk, kao i suvo meso isečeno na tračice.

Dodajte paradajz i kašiku bosiljka i krčkajte dok svi sastojci ne omekšaju. Špagete u međuvremenu obarite po uputstvu sa pakovanja.

Sos začinite solju i biberom, pomešajte sa špagetima i servirajte toplo, posuto parmezanom.