Prolećni kroketi od krompira

Topli i krckavi, odličan su prilog ili ceo obrok uz salatu!

Od krompira, kačkavalja i mladog luka možete napraviti ukusne, krckave krokete!

Servirajte ih uz salatu, ili neko jelo od mesa kao kompletan obrok.

Sastojci:

500 grama krompira

Četiri mlada luka

100 grama kačkavalja

Jedno jaje

Prezle

Dve kašike brašna

So, biber

Ulje

Priprema:

Krompir obarite u posoljenoj vodi, mladi luk isecite na kolutiće.

Ohlađeni krompir izgnječite u pire, dodajte rendani kačkavalj, mladi luk, jaje, brašno, so i biber.

Od dobijene smese vlažnim rukama formirajte krokete, uvaljajte ih u prezle i stavite u frižider na najmanje pola sata. Potom ih propržite na ulju dok sa svih strana ne dobiju zlatnu boju.