Probali ste "benedikt", "na oko", omlet, kajganu... Ali jaja pripremljena na ovaj način još niste!
Sastojci:
8 tvrdo kuvanih jaja
400 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
so
biber
malo aleve paprike
400 g pirea od krompira
1 sveže jaje
Paniranje:
1 sveže jaje
1 šolja prezli
Priprema:
Meso pomešati sa iseckanim crnim i belim lukom i dodati začine. Dodati pire od krompira pomešan s jednim jajetom. Dobro izmešati da smesa bude ujednačena (ako je suviše meko, dodati malo brašna). Smesu razviti na dasci prethodno posutoj brašnom i iseći na kvadrate. Na svaki staviti po jedno bareno jaje i uviti u lopticu. Loptice stavljati u umućeno jaje, pa u prezle. Ostaviti u frižideru oko pola sata da se jaja i prezle malo stegnu. Zatim, pržiti na vrelom ulju dok lepo ne porumene.