Krompir može da se spreči na toliko mnogo načina, a mi vam predlažemo da probate ovako - uz spanać i sir, zapečene u rerni, nećete se pokajati.
Sastojci:
Oko 600 grama crvenog krompira
Dve kašike maslinovog ulja
Četiri jaja
¼ šolje pavlake za kuvanje
200 grama rendanog kačkavalja
¼ šolje bosiljka
¼ šolje peršuna
Tri čena belog luka
Tri šolje svežeg spanaća
Kašičica mirođije
Priprema:
Zagrejte rernu na 230 stepeni.
Krompir isecite na krupnije komade, pa ga uvaljajte u mešavinu ulja i dodajte po četvrtinu kašičice soli i bibera. Zatim poređajte krompire u pripremljen pleh i pecite oko 20 do 25 minuta, pa smanjite rernu na 190 stepeni.
U međuvremenu, umutite jaja, dodajte pavlaku za kuvanje i pola kašičice soli, dodajte rendani sir, bosiljak, peršun i luk. U velikoj posudi pomešajte krompir, spanać i mirođiju sa mešavinom jaja i sve dobro izmešajte.
Vratite u pleh, prekrijte folijom i pecite oko pola sata do 35 minuta, sklonite foliju pa pecite još oko pet minuta. Po želji, dodajte odozgo još bosiljka ili peršuna i poslužite jelo toplo.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!