Obilje aromatičnih začina čini ovaj klasik srpske kuhinje još boljim!
Ne zaboravite da pre pripreme dobro operete meso, a za salatu odličan su izbor turšija ili narendani kupus.
Meso s krompirom i aromatičnim začinima
Sastojci:
1,3 -1,5 kg svinjskog mesa u komadu
ruzmarin
so
biber
2 kašike komorača
1-2 glavice crnog luka
2-3 čena belog luka
Prilog od krompira:
1 kg krompira
lovorov list
ruzmarin
krupna morska so
3-4 glavice crvenog luka
3-4 glavice crnog luka
3-4 čena belog luka
Priprema:
grejati dva pleha u rerni. Meso zaseći po površini (ne previše duboko) na nekoliko mesta. Pomešati začine na dasci - dosta seckanog ruzmarina, krupna morska so, sveže mleveni biber i u avanu istucano seme komorača. Meso prebaciti na dasku sa začinima, ali prvo stranu koja je zasečena i onda ga celog uvaljati u začine. Položiti u prvi zagrejani pleh na koji je stavljeno malo masnoće. Oko mesa poređati na komade isečen crni luk i čenove belog luka. Peći u zagrejanoj rerni, na srednjoj temperaturi, 60-70 minuta. Prilog: Krompir iseći na kriške i 5 minuta obariti u posoljenoj vodi. Ocediti i staviti u drugi zagrejan pleh, podmazan sa malo ulja i putera. Preko poređati crni i crveni luk isečen na manje komade, izgnječene čenove belog luka, lovorov lost i ruzmarin. Posoliti i staviti u rernu da se peče zajedno sa mesom (na rešetku iznad). Krompir će se lepo ispeći kada i meso.
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Crvena zvezda se hitno oglasila saopštenjem: Trener Sferopulos je često i neopravdano na meti kritika!