Kao iz poslastičarnice: Mekani i vazdušasti belgijski vafli

Evo sjajnog recepta za popularnu belgijsku poslasticu!

Belgijski vafli se spremaju jednostavno, a zahvaljujući ovom receptu biće mekani i vazdušasti, kao iz poslastičarnice. 

Sastojci:

2 ¼ šolje brašna

Kašika praška za pecivo

Tri kašike šećera

Pola kašičice soli

Kašičica cimeta

Dva jaja

Pola šolje ulja

Dve šolje mleka

Kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

Pripremite i zagrejte aparat za vafle.

U većoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer, so i cimet.

U drugoj posudi srednje veličine umutite belanca dok ne dobijete penu. Odložite sa strane.

U odvojenoj posudi umutite žumanca, ulje, mleko i ekstrakt vanile. Ovu smesu zatim pomešajte sa suvim sastojcima i izmešajte. Na kraju dodajte umućena belanca i polako izmešajte.

Smesu sipajte u aparat za vafle i pecite prema uputstvima na aparatu.

Vafle poslužite tople, sa sirupom, šećerom u prahu, nekim slatkim prelivom ili voćem.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!