Belgijski vafli se spremaju jednostavno, a zahvaljujući ovom receptu biće mekani i vazdušasti, kao iz poslastičarnice.
Sastojci:
2 ¼ šolje brašna
Kašika praška za pecivo
Tri kašike šećera
Pola kašičice soli
Kašičica cimeta
Dva jaja
Pola šolje ulja
Dve šolje mleka
Kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Pripremite i zagrejte aparat za vafle.
U većoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer, so i cimet.
U drugoj posudi srednje veličine umutite belanca dok ne dobijete penu. Odložite sa strane.
U odvojenoj posudi umutite žumanca, ulje, mleko i ekstrakt vanile. Ovu smesu zatim pomešajte sa suvim sastojcima i izmešajte. Na kraju dodajte umućena belanca i polako izmešajte.
Smesu sipajte u aparat za vafle i pecite prema uputstvima na aparatu.
Vafle poslužite tople, sa sirupom, šećerom u prahu, nekim slatkim prelivom ili voćem.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!