Ako su vam dosadili fensi recepti za kolače za koje vam treba najmanje jedan sastojak za koji prvi put u životu čujete, evo odličnog recepta za vas. Ovaj kolač se širom Evrope pravio još u srednjem veku.

Možete malo da ga "modernizujete" dodajući mu voće ili koju kuglu sladoleda od vanile, a možete i da uživate u savršenoj jednostavnosti ukusa i držite se originalnog recepta.

Sastojci:

Tri jaja

¾ šolje meda

¼ šolje brašna (sve merite istom šoljom)

Priprema:

Jaja dobro umutite, tako da budu penasta. Polako dosipajte med, miksirajući sve vreme, a zatim vrlo pažljivo, malo po malo dodajte i brašno. Miksirajte dok se sve lepo ne sjedini, i vodite računa da vam ne ostanu grudvice brašna.

U uži pleh stavite papir za pečenje, pa stavite u rernu prethodno zagrejanu na 180 stepeni. Ako želite, na vrh možete staviti kolutove pomorandže. Pecite kolač dok ne porumeni i ne počne lepo da se odvaja od ivica pleha. Gotov je kad čačkalicu kojom ste ga bocnuli izvučete suvu.

Kolač služite mlak ili sasvim ohlađen, uz kuglu sladoleda od vanile.