Ako su vam dosadili fensi recepti za kolače za koje vam treba najmanje jedan sastojak za koji prvi put u životu čujete, evo odličnog recepta za vas. Ovaj kolač se širom Evrope pravio još u srednjem veku.
Možete malo da ga "modernizujete" dodajući mu voće ili koju kuglu sladoleda od vanile, a možete i da uživate u savršenoj jednostavnosti ukusa i držite se originalnog recepta.
Sastojci:
Tri jaja
¾ šolje meda
¼ šolje brašna (sve merite istom šoljom)
Priprema:
Jaja dobro umutite, tako da budu penasta. Polako dosipajte med, miksirajući sve vreme, a zatim vrlo pažljivo, malo po malo dodajte i brašno. Miksirajte dok se sve lepo ne sjedini, i vodite računa da vam ne ostanu grudvice brašna.
U uži pleh stavite papir za pečenje, pa stavite u rernu prethodno zagrejanu na 180 stepeni. Ako želite, na vrh možete staviti kolutove pomorandže. Pecite kolač dok ne porumeni i ne počne lepo da se odvaja od ivica pleha. Gotov je kad čačkalicu kojom ste ga bocnuli izvučete suvu.
Kolač služite mlak ili sasvim ohlađen, uz kuglu sladoleda od vanile.
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti