Već znate da je doručak najvažniji obrok, a ako nemate ideju šta biste spremili, isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusne mafine sa kačkavaljem i mladim lukom!
Sastojci:
Četiri kašike ulja
270 grama brašna
Kašičica praška za pecivo
Dva jaja
120 grama izrendanog kačkavalja
200 mililitara mleka
4 mlada luka, oprana i sitno iseckana (iseckajte i perca)
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U kalup za projice (za 12 komada) stavite papirne korpice. U tiganju propržite mladi luk na malo ulja, pa ga izvadite na papirni ubrus, da upije višak masnoće. U činiji pomešajte brašno i prašak za pecivo.
Jaja penasto umutite, dodajte im mleko i ulje, pa kad sve promešate, sipajte jaja u činiju sa brašnom. Mutite mikserom, žicama za testo, da dobijete ujednačenu smesu. Zatim dodajte i rendani kačkavalj, promešajte pa sipajte u kalup za projice i pecite u prethodno zagrejanoj rerni dvadesetak minuta, ili dok ne porumene.
Služite mafine tople, uz jogurt ili kiselo mleko.