Kuvan, pečen, pržen... toliko je načina za spremanje krompira i toliko različitih jela sa ovom namirnicom. Ako želite da probate nešto novo, pripremite salatu sa krompirom, nećete se pokajati!
Sastojci:
Oko kilogram krompira
Kašičica soli
220 grama kisele pavlake
Kašika senfa
Dve kašike limunovog soka
Tri mlada luka
¾ šolje iseckanog svežeg bosiljka
Priprema:
Krompire stavite u veću šerpu, prelijte vodom i stavite da provri. Dodajte kašičicu soli, zatim smanjite vatru i ostavite krompire da se kuvaju 12 do 15 minuta. Ocedite vodu, a zatim ih stavite u hladnu vodu da bi se pre ohladili, pa ih nakon toga izvadite na ubrus da se suše.
Kada su dovoljno ohlađeni da možete normalno da ih držite u ruci, isecite ih na kocke (ne previše sitne).
U većoj posudi pomešajte pavlaku, senf, limunov sok, zatim u to dodajte krompir, promešajte, pa na kraju dodajte iseckani mladi luk i bosiljak.
Ostavite da odstoji oko pola sata, po želji pospite još mladog luka ili bosiljka i poslužite.
Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!