Spolja krckav, a unutra mekan - evo kako da spremite ovu sjajnu poslasticu!
Sastojci:
450 grama lisnatog testa
250 grama rikote
85 grama meda
¼ kašičice mlevenog kardamoma
¼ kašičice ekstrakta badema
Šolja suvog grožđa
¼ šolje šećera u prahu
Dve do tri kašike mleka
Priprema:
Na pobrašnjenoj površini razvucite test i oblikujte ga u pravougaonik. U manjoj posudi pomešajte sir, med, kardamom i ekstrakt vanile.
Nadev premažite preko testa, oko centimetar do ivica. Pospite suvo grožđe, pa urolajte testo, a zatim ga savijte u krug.
Prebacite ga u pripremljen pleh i ostavite da narasta oko pola sata.
Zagrejte rernu na 180 stepeni, nožem na nekoliko mesta rasecite površinski sloj testa, i pecite oko 20-25 minuta.
Kada se kolač ohladi, u manjoj posudi pomešajte mleko i šećer u prahu, pa prelijte preko i poslužite.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!