Isprobajte recept za dansko pecivo sa sirom!
Sastojci:
Jedno jaje plus jedno žumance
220 grama krem sira
Tri kašike šećera
Kašičica limunovog soka
¼ kašičice ekstrakta vanile
Pola kilograma smrznutog lisnatog testa (odmrznuti)
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.
Umutite jedno jaje sa kašičicom vode i odložite sa strane.
Umutite žumance sa krem sirom i šećerom, limunovim sokom i ekstraktom vanile, da dobijete glatku smesu.
Razvucite lisnato testo i isecite ga na kvadrate, pa ćoškove savijte ka unutra, a na sredinu kašičicom stavite malo smese sa krem sirom (nemojte da je razmazujete). Preko premažite testo umućenim jajetom pomešanim sa vodom, pa pospite malo šećera preko.
Pecite oko 18 minuta ili dok pecivo ne postane zlatno-braon. Ostavite da se ohladi, pa poslužite.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Jovanović spasao Partizan: Odbranio penal, "zaključao" gol i sačuvao tri boda za kraj godine!
Prvo oglašavanje Čede Jovanovića o razvodu: "Nešto se čoveku desi što ne može da sanja, ja sam to doživeo "
Lalatović skočio na Dudića, novinari sprečili tuču! Pogledajte haos posle utakmice u Novom Sadu
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!