Ako volite ukusne grickalice ili priloge, ovo je savršen recept - mogu da ga pripreme i potpuni početnici u kuhinji!
Za ljubitelje italijanskih, aromatičnih recepata, predlažemo da probate i pileće rolnice sa mocarelom, kao i kanelone sa sirom!
Sastojci:
Jedna šolja sušene palente
Tri šolje vode
Kašičica ruzmarina
40 grama parmezana
So, biber
Maslinovo ulje
Priprema:
Palentu i vodu zagrejte do ključanja, i kuvajte uz mešanje 15-20 minuta, ili dok ne dobijete gustu smesu koja se odvaja od ivice šerpe. Sklonite s vatre, umešajte parmezan, ruzmarin, so i biber.
Dobijenu smesu izlijte u mali pleh, tako da dobijete ravan sloj debeo oko dva santimetra. Ohladite u frižideru, potom isecite na štapiće, poređajte na pleh obložen papirom za pečenje, prelijte s malo maslinovog ulja i zapecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.