Da sva čula uživaju

NAJUKUSNIJI KOLAČ S MALINAMA, topi se u ustima!

Autor Maja Gašić

Savršena kombinacija sipkavog testa i svežeg voća.

Sastojci:

Mrvičasta smesa:

100 g brašna

30 g zobenih pahuljica

50 g šećera

narendana kora limuna

80 g putera

Voćni fil:

500 g malina

3 kašike šećera

2 kašike meda

1 kesica pudinga od malina

1 vanilin šećer

sok od 1 limuna

Priprema:

Zagrejati rernu na 180 stepeni C. U posudu sipati brašno, pahuljice, narendanu koru limuna i šećer, izmešati, pa dodati iseckan puter. Umesiti da se dobije mrvičasta smesa. U veću posudu staviti usitnjene maline, pa redom dodavati šećer, med, prah za puding od malina, vanilin šećer i sok od limuna. Promešati, pa izliti u okruglu namašćenu vatrostalnu posudu (prečnika 22 cm) i poravnati. Preko rasporediti mrvičastu smesu i peći otprilike pola sata.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.


Tagovi