Po želji umesto borovnica možete da stavite i neko drugo voće...
Sastojci:
Dve šolje brašna
Kašika praška za pecivo
Pola kašičice soli
Dve kašike šećera
70 grama putera
Šolja borovnica
240 mililitara slatke pavlake
Za preliv:
Pola šolje limunovog soka
Dve šolje šećera u prahu
Oko 15 grama putera
Jedan limun, izrendati koru
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
U posudi pomešajte suve sastojke – brašno, prašak za pecivo i šećer. U to dodajte puter iseckan na listiće, pa izmešajte, i neka vas ne zbuni to što smesa ima mrvice. Zatim u to dodajte borovnice, pa u sredini napravite udubljenje u koje ćete sipati slatku pavlaku. Sve izmešajte lagano da se sjedini.
Testo stavite na pobrašnjenu površinu, razvucite ga u pravougaonik, pa isecite na četiri dela, a zatim svaki taj deo presecite dijagonalno, tako da dobijete trougliće. Prebacite ih u pripremljen pleh, pa odozgo premažite malo slatke pavlake. Pecite ih oko 15-20 minuta ili dok ne dobiju braonkastu nijansu.
Ostavite kolačiće da se ohlade, dok vi pripremate preliv.
Pomešajte limunov sok sa šećerom u prahu, a zatim ga prokuvajte na pari. U to dodajte puter i rendanu koru limuna, ostavite još malo da se krčka na pari, mešajući.
Kada je preliv potpuno gladak, bez ikakvih grumuljica i mrvica, spreman je i možete da ga prelijete preko kolačića.
Ostavite da se kratko stegne pre nego što poslužite.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Crvena zvezda se hitno oglasila saopštenjem: Trener Sferopulos je često i neopravdano na meti kritika!