Kuhinja

Idealna za doručak: Domaća pita sa paradajzom, prste da poližeš!

Autor Nataša Petrović

Krckavo testo u kombinaciji sa paradajzom, ima li šta lepše?!

Nemate ideju šta da spremite za doručak ili večeru? Probajte ovu pitu, oduševiće vas!

Sastojci:

Za testo:

1 1/4 šolje brašna

Četvrtina kašičice soli

115 grama hladnog putera

Tri do pet kašika hladne vode

Za nadev:

Tri-četiri veća paradajza

Jedan praziluk

Pola šolje majoneza

Pola šolje rendanog kačkavalja

Dve kašike seckanog bosiljka

Četvrtina kašičice soli

Četvrtina kašičice bibera

Dva listića slanine

Dve kašike rendanog parmezana

Priprema:

Najpre pripremite testo – pomešajte brašno sa solju, pa u to naseckajte puter na listiće i promešajte. Postepeno dodajte vodu, mešajući testo da se sve sjedini. Stavite testo da odstoji sat vremena u frižideru.

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Na pobrašnjenoj površini razvucite testo u krug, pa ga prebacite u pleh, podižući prstima ivice testa na gore.

Isecite oko dva paradajza, polovinu praziluka i poređajte po testu. Pomešajte majonez, kačkavalj, bosiljak, so i biber, pa premažite preko paradajza. Odozgo poređajte preostalu količinu paradajza i praziluka.

Ivice testa savijte ka unutra, stavite po sredini slaninu i parmezan, pa pecite oko pola sata do 35 minuta.

Ostavite da se prohladi i uživajte u ukusnom obroku!

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Tagovi