Sastojci:
5 dl mineralne vode
1 sveži kvasac
4 kašike šećera
2 kašičice soli
2 dl ulja
1 kg brašna
mlaka voda
susam
rastopljeni margarin
Priprema:
Kvasac sa šećerom razmutiti u mlakoj mineralnoj vodi i ostaviti da nadođe. U brašno dodati so, nadošli kvasac i ulje, pa umesiti srednje meko testo. Ostaviti da nadođe. Otkidati komade testa i formirati loptice malo veće od oraha (ne treba previše da se obrađuje), umočiti u mlaku vodu, pa uvaljati u susam. Poslagati ih u podmazan pleh i ostaviti malo da odmore. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 250 stepeni C oko 20 minuta, odnosno dok ne porumene. Odmah po vađenju iz rerne ih malo premazati rastopljenim margarinom.
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina
Zvezdin Amerikanac hitno reagovao na pomen otkaza Sferopulosu: Šuter crveno-belih se oglasio na Instagramu
Igrao za Zvezdu i rekao najskuplje "ne" u istoriji evro-košarke! Jedan čovek mu se sada smeje zbog 12 miliona