Kuhinja

Vrede uloženog truda: Takosi sa povrćem, idealni za zdrav doručak

Autor Nataša Petrović

Ne možemo da kažemo da se spremaju baš "za minut", ali vrede uloženog truda!

Takosi sa povrćem spremaju se veoma jednostavno, ali je činjenica da se ne sremaju baš na brzaka, najviše zbog toga što treba iseckati to povrće. Ali, vredi da izdvojite vreme za ovakav obrok jer su zaista veoma ukusni i zdravi!

Sastojci:

Za salsa sos:

Jedan veći paradajz

Polovina iseckanog crvenog luka

Tri kašike peršuna

Polovina iseckane crvene paprike

Čen belog luka

Isceđen sok polovine limuna

Za nadev:

Jedna zelena paprika

Tri praziluka

Šest jaja

Dve šolje spanaća

Malo maslinovog ulja

So i biber po ukusu

¼ šolje iseckanog peršuna

Jedan avokado

Osam tortilja

Priprema:

Najpre napravite salsa sos. U manjoj posudi pomešajte iseckan paradajz, luk, peršun, crvenu papriku, beli luk, limunov sok i so. Stavite kratko da se krčka na tihoj vatri, dok povrće otpusti sok, pa ostavite sa strane da se hladi.

Zagrejte malo ulja u tiganju na vatri srednje jačine. Propržite zelenu papriku, praziluk, dodajte malo soli i bibera i krčkajte oko pet minuta. Zatim u ovu smesu dodajte kašiku salsa sosa i promešajte. Sklonite sa vatre i ostavite sa strane.

Podmažite tiganj uljem i zagrejte ga, pa u njega sipajte ulupana jaja, mešajući da ne zagore. Dodajte mešavinu sa zelenom paprikom, pa posle kratkog krčkanja sklonite sa vatre. Zatim u to dodajte spanać i polovinu peršuna.

Na tortilju stavite malo mešavine sa jajima, zatim malo salsa sosa, pospite malo peršuna i dodajte komadić avokada. Po želji dodajte so i biber.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi