Nemate ideju šta da spremite za doručak ili večeru? Probajte ovu pitu, oduševiće vas!
Sastojci:
Za testo:
1 1/4 šolje brašna
Četvrtina kašičice soli
115 grama hladnog putera
Tri do pet kašika hladne vode
Za nadev:
Tri-četiri veća paradajza
Jedan praziluk
Pola šolje majoneza
Pola šolje rendanog kačkavalja
Dve kašike seckanog bosiljka
Četvrtina kašičice soli
Četvrtina kašičice bibera
Dva listića slanine
Dve kašike rendanog parmezana
Priprema:
Najpre pripremite testo – pomešajte brašno sa solju, pa u to naseckajte puter na listiće i promešajte. Postepeno dodajte vodu, mešajući testo da se sve sjedini. Stavite testo da odstoji sat vremena u frižideru.
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Na pobrašnjenoj površini razvucite testo u krug, pa ga prebacite u pleh, podižući prstima ivice testa na gore.
Isecite oko dva paradajza, polovinu praziluka i poređajte po testu. Pomešajte majonez, kačkavalj, bosiljak, so i biber, pa premažite preko paradajza. Odozgo poređajte preostalu količinu paradajza i praziluka.
Ivice testa savijte ka unutra, stavite po sredini slaninu i parmezan, pa pecite oko pola sata do 35 minuta.
Ostavite da se prohladi i uživajte u ukusnom obroku!
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
Srbija i Aleksa pregazili Dansku u Beogradu: Sad smo na Evropskom prvenstvu!