Ne mora svaki slatkiš da sadrži puno šećera, evo kako da napravite poslasticu koja je zapravo zdrava!
Sastojci:
Dve šolje ovsa
Pola šolje kinoe
Pola polje čia semenki
Pola šolje seckanih badema
Pola šolje suvih višanja
85 grama tamne čokolade
¾ šolje putera od badema
1/3 šolje meda
Dve kašike kokosovog ulja
Pola šolje suvih šljiva
Priprema:
Pleh obložite papirom za pečenje.
U većoj posudi pomešajte ovas, kinou, čia semenke, seckane bademe, trešnje i iseckanu čokoladu.
U manjem tiganju, tihoj vatri, pomešajte bademov puter, med, kokosovo ulje i pola kašičice soli, da se sve istopi i da dobijete glatku smesu. U to dodajte iseckane suve šljive.
Smesu iz tiganja nalijte preko smese sa ovsem i sve dobro izmešajte. Rukama oblikujte table željenog oblika i veličine, poređajte u pripremljen pleh i ostavite u frižideru da se smesa stegne, oko sat vremena najmanje.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.