Jednostavan recept za "palačinke" koje se spremaju brže nego što možete da pretpostavite! Ako želite baš da se počastite, služite ih uz kuglu sladoleda…
Sastojci:
Dve krupnije jabuke (slatke ili kisele, u zavisnosti od toga koje više volite)
Jedno krupnije jaje
Šest kašika brašna
Kašika suncikretovog ulja ili putera
Sladoled, za služenje (ako želite)
Priprema:
Jabuke operite, očistite i izrendajte, jaje umutite žicom, pa dodajte jabukama. Polako dodajte brašno, kašiku po kašiku, mešajući sve vreme da se smesa lepo sjedini. Ako vam se učini da je smesa suviše retka, dodajte još malo brašna.
U tiganju zagrejte ulje, ili puter, pa spuštajte po kašiku smese sa jabukama i pecite sa svake strane po tri, četiri minuta, dok palačinke ne dobiju zlatnožutu koricu.
Služite tople, uz sladoled od vanile ili posute šećerom u prahu.
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Mondo ukrštenica za 22. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!