Jednostavan recept za "palačinke" koje se spremaju brže nego što možete da pretpostavite! Ako želite baš da se počastite, služite ih uz kuglu sladoleda…
Sastojci:
Dve krupnije jabuke (slatke ili kisele, u zavisnosti od toga koje više volite)
Jedno krupnije jaje
Šest kašika brašna
Kašika suncikretovog ulja ili putera
Sladoled, za služenje (ako želite)
Priprema:
Jabuke operite, očistite i izrendajte, jaje umutite žicom, pa dodajte jabukama. Polako dodajte brašno, kašiku po kašiku, mešajući sve vreme da se smesa lepo sjedini. Ako vam se učini da je smesa suviše retka, dodajte još malo brašna.
U tiganju zagrejte ulje, ili puter, pa spuštajte po kašiku smese sa jabukama i pecite sa svake strane po tri, četiri minuta, dok palačinke ne dobiju zlatnožutu koricu.
Služite tople, uz sladoled od vanile ili posute šećerom u prahu.
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti