Kuhinja

SLATKIŠ U ČAŠI: Kremasta poslastica od KAFE i ČOKOLADE

Autor Maja Gašić

Raskošni letnji desert zbog kojeg se vredi potruditi!

Ako volite kombinaciju kafe i čokolade, nećete se pokajati!

Sastojci:

Mus od kafe:

70 g čokolade za kuvanje

4 kašike vruće jake kafe

3 jajeta

85 g šećera

150 ml slatke pavlake

Žele od kafe:

6 listića želatina

skuvana jača kafa (bez taloga)

Priprema:

Mus do kafe: Čokoladu za kuvanje izlomiti na sitne komade i staviti u vruću i jaku kafu. Kuvati na pari dok se ne otopi, a zatim prohladiti. Žumanca i šećer sipati u činiju i umutiti sa mikserom. Slatku pavlaku čvrsto umutiti u šlag. Zatim, u krem dodati ohlađenu mešavinu čokolade i kafe i na kraju umešati šlag. Čvrsto ulupati belanca i pomešati ih sa kremom od čokolade i kafe. Smesu staviti u frižider da se hladi, otprilike 3 sata. Žele od kafe: Želatin pripremiti sa jačom kafom, prethodno proceđenom da nema taloga. Po želji zasladiti. Odvojiti 1/3 kolilčine i sipati na tanjirić, pa kada se stegne, seći na kockice. U pripremljene čaše prvo sipati malo želea od kafe, pa sloj musa od kafe, žele i završiti musom. Preko dekorisati kockicama želea od kafe.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.