Ne mora svaki slatkiš da sadrži puno šećera, evo kako da napravite poslasticu koja je zapravo zdrava!
Sastojci:
Dve šolje ovsa
Pola šolje kinoe
Pola polje čia semenki
Pola šolje seckanih badema
Pola šolje suvih višanja
85 grama tamne čokolade
¾ šolje putera od badema
1/3 šolje meda
Dve kašike kokosovog ulja
Pola šolje suvih šljiva
Priprema:
Pleh obložite papirom za pečenje.
U većoj posudi pomešajte ovas, kinou, čia semenke, seckane bademe, trešnje i iseckanu čokoladu.
U manjem tiganju, tihoj vatri, pomešajte bademov puter, med, kokosovo ulje i pola kašičice soli, da se sve istopi i da dobijete glatku smesu. U to dodajte iseckane suve šljive.
Smesu iz tiganja nalijte preko smese sa ovsem i sve dobro izmešajte. Rukama oblikujte table željenog oblika i veličine, poređajte u pripremljen pleh i ostavite u frižideru da se smesa stegne, oko sat vremena najmanje.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
"Neka me streljaju, okrenuću se ka zidu, ni 'a' neću reći": Blažić opet šokirao na suđenju - Znam šta me čeka u zatvoru
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji
Pretučena Sloboda Mićalović: Poznata glumica se nalazi u Urgentnom centru