Idealan recept za sve ljubitelje slatkiša i sladoleda, a sprema se - ne može jednostavnije!
Sastojci:
Dve šolje nutele
Šest šolja pirinčanih pahuljica
3,7 litara sladoleda od vanile
Priprema:
Najpre stavite okrugli kalup za torte i veliku posudu za mućenje u zamrzivač da se ohlade.
U većoj šerpi na šporetu pomešajte nutelu i pirinčane pahuljice, vatru podesite na najmanje i mešajte dok se ne sjedine.
Veći pleh obložite papirom za pečenje i ovu smesu nalijte i ravnomerno rasporedite, pa stavite u frižider da se stegne.
U međuvremenu, sladoled izvadite iz zamrzivača i ostavite oko pola sata na sobnoj temperaturi da omekša.
Nakon toga, iz frižidera izvadite mešavinu pahuljica i nutele i stegnutu smesu isecite na komadiće veličine jednog zalogaja. Iz zamrzivača izvadite kalup za tortu i posudu za mućenje.
Odvojite dve šolje pirinčanih pahuljica i nutele sa strane, a ostatak pomešajte sa sladoledom od vanile u posudi za mućenje. Ovu smesu sipajte u kalup za tortu, a odozgo stavite preostalu smesu pahuljica i nutele.
Pokrijte torticu samolepljivom folijom i ostavite u zamrzivač nekoliko sati.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.