Kuhinja

Doručak na italijanski način: "Oblačići" od jaja sa sirom

Autor Nataša Petrović

Ne morate jaja uvek da spremate na isti način, probajte nešto novo!

Spremaju se jednostavno, peku se u rerni i veoma su ukusni - probajte "oblačiće" od jaja, evo kako se prave!

Možda će vas zanimati

Sastojci:

Četiri jaja

¼ kašičice suvog začina

1/8 kašičice soli

1/8 kašičice bibera

25 grama parmezana

Kašičica sveže iseckanog bosiljka

Kašika iseckanog sušenog paradajza (opciono)

Priprema:

Zagrejte rernu na 230 stepeni.

Odvojite belanca od žumanceta, pa belanca umutite u jednoj posudi, a žumanca u četiri odvojene manje posude. U belanca dodajte suvi začin, so i biber i dobro umutite da se napravi pena.

Belanca kašikom sipajte u tiganj, tako da dobijete otprilike četiri jednake "loptice", a zatim svaku od njih zadnjim delom kašike blago pritegnite da u sredini napravite udubljenje. Pospite ih rendanim sirom, pa pecite oko pet minuta.

Zatim u svako udubljenje stavite po jedno žumance i pecite još oko tri do pet minuta.

Pospite bosiljkom i seckanim paradajzom, pa odmah poslužite.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.