Osvežite se ukuslnom letnjom čorbicom koja će vas ujedno i rashladiti!
Sastojci:
Oko 350 grama kukuruza šećerca
Tri manja paradajza
Šolja iseckane žute paprike
Manja glavica crnog luka
¼ šolje maslinovog ulja
Dve kašike jabukovog sirćeta
Pola kašičice morske soli
¼ kašičice mlevenog bibera
Sastojci za salatu:
Šolja seckanog krastavca
Pola glavice crvenog luka
¼ šolje svežeg peršuna
Dve kašike maslinovog ulja
Kašika limunovog soka
¼ kašičice morske soli
¼ kašičice mlevenog bibera
Priprema:
Očistite kukuruz i stavite u veću šerpu sa vodom, pa dodajte očišćen paradajz, papriku, crni luk, maslinovo ulje i jabukovo sirće, so i biber, pa krčkajte oko pola sata.
U međuvremenu, napravite salatu, tako što ćete iseckati i pomešati krastavac, crveni luk, peršun maslinovo ulje, limunov sok, so i biber, izmešajte sve i ostavite sa strane.
Skuvane sastojke za supu stavite u blender i izblendirajte da dobijete glatku smesu, a zatim je ostavite u frižideru da se ohladi.
Kada je sipate u tanjire, preko stavite malo salate sa krastavcem, po želji sipajte još maslinovog ulja, dodajte soli i bibera.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.