Piletina je odličan izbor za brzi ručak ili večeru, jer se ne priprema dugo a dobro poprima ukuse drugih sastojaka. Ovo je tradicionalni lombardijski način pripreme.
Za one koji vole italijansku hranu koja se brzo priprema, pogledajte i recept za najjednostavniju pastu, kao i klasičan desert - tiramisu.
Sastojci:
Tri pileća filea
400 grama šampinjona
Dva čena belog luka
Pola kocke pileće supe
Pola čaše belog vina
150 grama mocarele
Maslinovo ulje
So, biber
Priprema:
Piletinu posolite, pobiberite i ispržite na maslinovom ulju. Rernu zagrejte na 200 stepeni.
Piletinu izvadite iz tiganja, u njega dodajte sitno seckani beli luk i pečurke, dinstajte oko pet minuta, a potom zalijte belim vinom i dodajte izmrvljenu pileću kocku. Možda ćete morati da dolijete i malo vode.
Kada povrće omekša, prebacite ga u posudu koja sme u rernu. odozgo stavite piletinu i na nju položite režnjeve mocarele. Stavite u zagrejanu rernu da se zapeče nekoliko minuta, tako da mocarela počne da se topi. Poslužite toplo.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.