Sastojci:
800 g fileta lososa
800 g blitve
2 čena belog luka
2 kašike pinjola
malo majčine dišice
so
biber
narendana kora 1 limuna
maslinovo ulje
Priprema:
Losos staviti da odstoji otprilike 2 sata u marinadi od maslinovog ulja, majčine dušice i bibera. Pinjole kratko prepeći u tiganju bez ulja. Blitvu oprati, očistiti i iseći na tračice. Beli luk iseckati. Na zagrejanom gril tiganju kratko ispeći oceđene filete lososa s obe strane. Posoliti ih i pobiberiti. U tiganj sa zagrejanim uljem dodati beli luk, a zatim i blitvu i limunovu koru. Pržiti uz neprestano mešanje 2-3 minuta. Posoliti, posuti pinjolama i služiti uz grilovanu ribu.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Partizan izgubio u Istanbulu, crno-beli na 2-5: Fenerbahče ostavio crno-bele bez šansi
Teodosić promašio pobedu u Pioniru: Zvezda imala "+14" pa ispustila šampiona Evrope
Završena akcija spašavanja u Novom Sadu - 14 poginulih, troje povređenih, obratio se i Vučić
"Da se rekonstruisala nadstrešnica, ovo se ne bi desilo": Vesić najavio da će utvrditi ko je stavljao pečate i potpise
Crvena zvezda i Partizan izvan plej-of zone: Ovako izgleda tabela Evrolige posle sedam kola