Sastojci:
800 g fileta lososa
800 g blitve
2 čena belog luka
2 kašike pinjola
malo majčine dišice
so
biber
narendana kora 1 limuna
maslinovo ulje
Priprema:
Losos staviti da odstoji otprilike 2 sata u marinadi od maslinovog ulja, majčine dušice i bibera. Pinjole kratko prepeći u tiganju bez ulja. Blitvu oprati, očistiti i iseći na tračice. Beli luk iseckati. Na zagrejanom gril tiganju kratko ispeći oceđene filete lososa s obe strane. Posoliti ih i pobiberiti. U tiganj sa zagrejanim uljem dodati beli luk, a zatim i blitvu i limunovu koru. Pržiti uz neprestano mešanje 2-3 minuta. Posoliti, posuti pinjolama i služiti uz grilovanu ribu.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Crvena zvezda se hitno oglasila saopštenjem: Trener Sferopulos je često i neopravdano na meti kritika!